VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Πράσα με κεφτέδες Μετσόβου

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

για τους κεφτέδες:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά πρόβειο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 αυγά
  • 1 σφηνάκι τραχανά ξινό
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα και το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο,το λάδι και τη ντομάτα, ένα κουτάλι του γλυκού κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.
Για τους κεφτέδες: Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τα αυγά. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα δύο είδη κιμά και τα αλεσμένα υλικά και ζυμώνουμε για λίγο
να ανακατευτούν. Προσθέτουμε τον τραχανά, 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη και 1 κουταλάκι αλάτι. Ζυμώνουμε καλά για να γίνει ο κιμάς ομοιόμορφος και να πάνε παντού τα υλικά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος μιας χούφτας, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο, πάνω από τα πράσα που βράζουν. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά.