VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Μπλατσαριά ή Μπατσαριά Ιωαννίνων

Υλικά

  • χόρτα διάφορα
  • μυζήθρα
  • φέτα
  • φυτικά έλαια
  • αυγά
  • αλάτι
  • αλεύρι καλαμποκίσιο και σταρένιο
  • μαργαρίνη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με χλιαρό νερό για να κάνετε μια εύπλαστη ζύμη. Την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί σαν χοντρό φύλλο. Τρίβετε τα λάχανα και προσθέτετε την τριμμένη φέτα, το 1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο, το βούτυρο (ή ελαιόλαδο) και τα βάζουμε πάνω στο φύλλο. Πάνω στα λάχανα πασπαλίζουμε το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό, ύστερα με βούτυρο ή ελαιόλαδο και γιαούρτι. Ψήνετε για 40 λεπτά.