VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Κασιόπιτα

Υλικά

 Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • αλεύρι σταρένιο:
    3/4 του κιλού περίπου
  • αυγά: 3-4
  • τυρί φέτα: 300 γραμμάρια
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • γάλα
  • γιαούρτι

Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα. Το μείγμα πρέπει να είναι ένας παχύρρευστος χυλός, οπότε εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή αν είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με λίγο γάλα. Στρώνουμε τη ζύμη σ' ένα μέτριο στρόγγυλο (ή ορθογώνιο ταψί) το οποίο έχουμε λαδώσει. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει.