VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Κασάτα Μετσόβου

Υλικά

Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια ελαστική μάζα. Απλώνουμε τη ζύμη σ' ένα ανοιχτό σκεύος με τετράγωνο σχήμα και φροντίζουμε να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο. Σκορπίζουμε πάνω τη φέτα τριμμένη και προσθέτουμε λίγο λάδι. Πιάνουμε τις γωνίες της ζύμης και τις διπλώνουμε προς το κέντρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 τρίγωνα με την κορυφή τους στο κέντρο της τετράγωνης ζύμης. Ζυμώνουμε ξανά καλά και ξαπλώνουμε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο (τετράγωνο με ένα δάχτυλο περίπου πάχος) ρίχνουμε πάνω λίγο λάδι, ξανακλείνουμε τις γωνίες και ζυμώνουμε ξανά ( η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 4 φορές προσθέτοντας κάθε φορά λάδι τόσο ώστε να καλύπτεται όλη η ζύμη κάθε φορά). Τελειώνουμε έχοντας διπλώσει για τελευταία φορά τις γωνίες, πιέζουμε ελαφρά τη ζύμη να απλώσει, τη βάζουμε σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και φουρνίζουμε για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.