VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Καραβίδες Σκορδαλιά Νήσου Ιωαννίνων

Υλικά

  • 1,5 κιλό φρέσκες καραβίδες
  • 1,5 κιλό καρύδια καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό ψωμί
  • 1/2 κιλό ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • ξύδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις καραβίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αλέθουμε τα καρύδια μαζί με το ψωμί και το σκόρδο . Καθαρίζουμε τις καραβίδες και κρατάμε τα πόδια και το κέλυφος και τα χτυπάμε σε ένα γουδί για να βγάλουν τη νοστιμιά τους σε ζουμί. Παίρνουμε το ζουμί, το προσθέτουμε στα υλικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει η σκορδαλιά μια ομοιόμορφη μάζα. Αλευρώνουμε τις καθαρισμένες καραβίδες και τις τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις τηγανισμένες καραβίδες με το μισό λάδι από το τηγάνισμα και τη σκορδαλιά για να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε το φαγητό σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι από το τηγάνισμα.