VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Ηπειρώτικη Μακαρονόπιτα

Υλικά

για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο5
  • 500γρ τυρί φέτα
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο

για το φύλλο:

  • 1 ποτήρι νερό
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα αυγά και το τυρί. Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα. Απλώνουμε το μισό από το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή τη στρώση και τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια. Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.