VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Γουμίδια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο
  • 4 σκόρδα
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 1/2 κιλό λάχανα ή σπανάκι
  • 200 γρ βούτυρο
  • 1/2 κιλό κρασί άσπρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε κομματάκια και παράλληλα βράζουμε το κεφαλάκι και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί με βούτυρο και τα σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό από το κεφαλάκι μαζί με 3 κουταλιές βούτυρο. Στα μισά του βρασίματος ρίχνουμε τα χόρτα χοντροκομμένα. Όταν βράσουν και μείνει λίγος ζωμός, ξεψαχνίζουμε το κεφαλάκι και ρίχνουμε το κρέας στο μείγμα. Αν θέλουμε κόβουμε με αυγολέμονο.