VisitEpirus - Ο τουριστικός οδηγός για την Ήπειρο - The tourist guide of Epirus

Γίγαντες με χόρτα στον φούρνο

Υλικά

  • 700 γρ γίγαντες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • διάφορα χορταρικά ( παζιά, σέσκουλα, λάπατα, μαϊντανό, σπανάκι)
  • 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από βραδύς να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για 40 περίπου λεπτά μόνο με νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε για να μαλακώσουν. Στον πάτο ενός πυρέξ κάνουμε μια στρώση με τα χόρτα. Από πάνω ρίχνουμε τους γίγαντες με ελάχιστο από το ζουμί του βρασίματος. Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τα χόρτα θα βράσουν μέσα στο φούρνο με τα υγρά που θα βγάλουν. Για να μην αρπάξει από πάνω το φαγητό καλύπτουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο.